divendres, 12 de febrer del 2010

Noves tradicions?

Primer va ser Santa Claus...

Després va arribar Halloween...

I com que no n'hi havia prou amb l'invasió de pares noel i carabasses assassines per fer calaix, els botiguers del nostre país se sumen aquests dies a l'exhaltació de l'horterisme i el mal gust, exhibint decoracions dignes del diari secret d'una adolescent.


A veure, que algú m'ho expliqui: Se suposa que els colors llampants i les formes són un atractiu per les criatures en els seus primers anys de vida. Llavors... com pot ser que gent de totes les edats es llenci al carrer a comprar qualsevol trunyo rosa o en forma de cor? És la prova irrefutable que el món ha arribat a un borreguisme consumista sense límits.

No em digueu que és una raó per recordar a la parella que l'estimeu, perquè m'hauré de cagar en la mare que us va parir. De tots els dies de l'any, avui és el dia que menys mèrit té recordar-se de la parella i comprar-li un regal. Avui, la proesa és resistir el bombardeig constant d'anuncis, cupidos, cors, i coses roses i vermelles en general que ens ataquen sense pietat.

Per favor, que només queden dos mesos perquè arribi St. Jordi, una tradició molt maca i molt nostrada; una de les poques celebracions que van lligades a la cultura. Que bonic, comprar un llibre, encara que sigui un cop l'any per deixar-lo oblidat a la lleixa més alta de la llibreria. I que feliços fem als pobres escriptors que surten dels seus caus per sentir-se estrelles per un dia. Ells sí que mereixen un dia per ser recordats. No els hi robem el protagonisme, per favor. Ni a ells ni a St Jordi. Pobre home, lluitar contra un drac per veure's superat per una invasió de cors de totes mides i colors.Penseu que cada regal que compreu pel dia de St Valentí, és una pedra més sobre la tomba de St Jordi.
Per això, pel dia de St Valentí, us proposo un exercici expiatori: robeu un ram de roses de la botiga que tingui la decoració més horrorosa i regaleu-lo a algun escriptor. I si es diu Jordi, encara molt millor.

12 comentaris:

  1. El dia que manin els meus promourem una llei que permetrà disparar a tothom qui celebri aquestes festes.

    Amb premis per als que portin més peces a la plaça de la Vila.

    ResponElimina
  2. No parle molt bé el francès, però em sembla que els cors de les fotos diuen:T'estimo tot i que estàs gras... Molt subtil, sí senyor...

    ResponElimina
  3. Si és tal com diu, la tomba de Sant Jordi ja està del tot esmicolada.

    ResponElimina
  4. Miri, no tinc temps de llegir-me el text ara, però si aquesta nit trallo més del compte la penso denunciar a la protectora d'animals!!!
    Cony d'iconografia de Sant Valentí... indigesta a més no poder...

    ResponElimina
  5. No conec cap català que celebri st valentí. Per tant ja poden anar fent publicitat i decorant els aparadors amb cors de color rosa i vermell que no ens convertiran! una rosa per St Jordi si que l'agraeixo.

    ResponElimina
  6. Sr. Llufa: és vostè un exemple pel país. Em puc allistar al braç armat del seu partit?
    Sr. Remitjó: El missatge és més empalagós i horrible. Optaré per la seva traducció. M'agrada més.
    Sr. Punyetes: m'alegra saber que hi ha gent més pessimista que jo.
    Sr. Merdevalista: Ja ha captat l'essència del post. St Valentí= vomitera. No cal que perdi el temps en llegir-lo. Dediqui's als seus nous alumnes, i provi de convertir-los en persones.
    Srta. Literal, doncs jo tinc una amiga que s'ha enfadat perquè la parella no li ha regalat res per St. Valentí. Potser hauré de canviar d'amics.

    ResponElimina
  7. Visca St. Jordi!
    Realement és que són horteres els que celebren "San Valentín"

    ResponElimina
  8. No es queixi que la merda que ensenya deu ser l'1% del que em vaig haver d'empassar per aquestes terres. I he sobreviscut! A més tot són avantatges aquí. Per Sant Jordi, si volgués comprar roses seran baratíiiissimes perquè no és el dia en que et prenen el pèl per comprar una pila de cel·lulosa morta.

    ResponElimina
  9. Cada vegada és més difícil ser cutre en condicions. Han posat el nivell massa alt.

    ResponElimina
  10. sal i sucre, vas sortir a "la segona hora" oi?

    ResponElimina
  11. Ep, entre ossets i cors de peluix m'ha semblat veure una espasa laser vermella tipica dels sith! Tinc raó o m'estic tornant més boig encara?

    ResponElimina
  12. Dr., només faltaria. Vostè és immortal i a més immune a l'horror.
    Sr. Neandertal, té raó. Cada cop és més difícil.
    Srta Noa... Sí, suposo que era jo.
    Sr. Sergi, sembla més el neó d'un "meublé" barat. Missatge subliminal pels que no tenen parella?

    ResponElimina